tisdag 30 september 2008

Finland Finland Finland


Hälsningar från Finland, där jag njuter av kroppsligt arbete och urskogslugn. Min familj har en gård här som vi i ett par år nu byggt på efter bästa förmåga. Ingen semester går utan arbete och det är så det ska vara ändå. Här i skogen vill jag arbeta hårt och slappna av i bastun med en iskall öl efter den hårda arbetsdagen. Jag erkänner dock, oftast är inte arbetet så värst hårt, men jag blir lika trött mot kvällen hursom.

Idag blev vår vedeldade bastu färdig. Vi har givetvis elbastu sedan några år tillbaka, men det är som att jämföra ett badkar med havet om man tycker om att simma. Vedeldad bastu är det enda som är på riktigt. Så 19:00 idag bastades det för första gången någonsin. Det varmt, det var skönt. Man känner sig aldrig så ren som efter ett ordentlig bastubad. Självklart utan dusch, här är det bytttor med vatten och tålamod som gäller.

Reaktioner:

2 kommentarer:

Tossa sa...

Ser underbart ut!
Vi har en bastu nere i källaren, men den fungerar inte. Trist, jag hade uppskattat den även om den "bara" är eldriven :)
Hoppas du har det riktigt bra där borta!

Deliana sa...

Jag har det bra, men slitigt. Det är ju egentligen det jag tycker är skönast med att vara här. Skönt med kroppsligt arbete och lugn för hjärnan. Du får åka med mig hit nån gång. Du skulle nog stortrivas här ute i skogen.