onsdag 15 oktober 2008

Förvaring

Det här med förvaring är ett ständigt problem för mig som samlar på mig en himla massa pärlor, tyger och band. Tygerna har jag äntligen hittat en lösning på, en garderob i hallen rensades ur och otroligt nog fick allt plats där. Nu måste jag bara försöka att använda mig av tygerna som finns däri innan jag köper nytt så jag inte behöver rensa ur en till garderob...

Nu till anledningen för det här inlägget. jag har äntligen hittat ett vettigt sätt att förvara mina spetsar och band. Förut hade jag allt i snygga lådor men det finns ett problem med det: man ser ju inte vad man har. Varje gång man ska börja leta efter något måste man riva ur hela lådan för att sen konstatera att man inte hade någon svart spets kvar. Även om lådorna såg prydliga och fina ut så gjorde ju det att man antingen hade lådornas innehåll utspritt över hela golvet/hyllan/bordet eller aldrig orkade ta fram grejerna.
Jag kommer inte ihåg vart jag fick idéen men det var någonstans jag såg prydnadsburkar, stora glasburkar man stoppade i allt möjligt som man hittade som var fint och matchade. Jättefin idé, och väldigt praktisk lösning på småförvaring av vackra saker!


Jag har inte så många burkar men de jag har har jag satt i användning. Spetsar, band och textila prydnadsdetaljer har fått varsinna glasburkar i syhörnan. Fler burkar ska det bli. Jag behöver ju något för metallbeslag, knappar och dragkedjor! Vilken tur att man har en hobby där allt material är snyggt och får plats i glasburkar. Fina skålar är också ett stort plus, speciellt till saker man plockar mycket med, som knapparna jag använde till min rock.


Jag håller just på att möblera och måla om lite här hemma och när det börjar bli klart ska jag ha upp en verktygstavla på väggen också. En ganska stor sådann som jag ska måla i en mörkbrun chokladfärg och sen en schablon i guld i mitten, min egen lilla logotyp. Där ska alla mina små verktyg, linjaler och trådrullar bo. Bild kommer så fort det är klart, men håll inte andan, det kan ta ett tag. Jag räknar med att vara klar fram till jul eller så. Min julklapp till mig själv...
Reaktioner:

2 kommentarer:

~:Johanna:~ sa...

Hej hej. Vad skoj att du har kikat in hos mig. Wow vad många fina spetsar du har. Om du nån gång skulle tröttna på de har jag första ching va ;)
Ha det bra // Johanna

Deliana sa...

haha, ja vi får väl se, oddsen att jag skulle tröttna på dom är minimal dock.. Hett tips ä att leta spetsar på tradera! Det är ofta man htitar stora paket blandade spetsar för en spottstyver. :)