onsdag 4 mars 2009

Frivoliteter på G igen

Jag och Ung Farbror har en liten swap på G, han har gjort en hatt till mig och jag ska göra ett frivolitetsarbete till honom. Jag har kikat runt på en del mönster och sådant för inspiration men har inte kommit till skott ännu. Idag har det äntligen bestämts färg. Jag har en del petroleumblått DMC-garn hemma som jag hade tänkt göra det hela av och det visade sig att petroleum är den snyggaste färgen Ung Farbror vet. Nu känner jag mig peppad och inspirerad.

Det verkade dock fullkomligt omöjligt att få till en skarp bild på garnet, för att inte tala om en med korrekt färgåtergivning. Hur jag än pillar i photoshop blir det inte riktigt som det ska. Nåja. Oskärpa och dålig färgåtergivning till trots blev det väl en fin hyllning till Ung Farbror ändå? ;)

Något annat jag känner mig ganska peppad och inspirerad inför är Lovecraft-afton på SF-bokhandeln. På fredag kommer Mattias Fyhr att finnas på plats för att prata om översättningsarbetet kring HP Lovecrafts anteckningar. Det kommer också vara högläsning och visning av bilder från Lovecrafts hemtrakter. Det ska bli hemskt mysigt.
Reaktioner:

2 kommentarer:

Kristoffer Lindh sa...

Jag är pepp! Ska bli jättespännande att se vad det blir.

Sen ska det kanske föras till protokollet att jag bara gjort en halv hatt till dig.

Sedan vårt Lovecraft-lajv har jag läst in mig lite på Lovecraft. Skulle vara spännande att komma på fredag, men jag ska till svärföräldrar. Kanske avslöjar hans anteckningar varför han hade en katt som hette Nigger-man.

Deliana sa...

Jajaja, du har gjort det jobbigaste arbetet med hatten hursomhelst. Synd att du inte kan komma på fredag, men jag kanske ska fråga mattias Fyhr om nigger-man. Han måste ha någon insikt i frågan. ;D