fredag 22 januari 2010

Ett förkläde till Kniven, ett till baby-Godzilla och ett till mig...

Girly pink apron
Ikväll ska jag ha lite myspystjejkväll. Vi ska baka, spela spel och vara allmänt mysiga. Kniv-Hanna har klagat ett tag på att hon inte har ett fint förkläde, så jag gjorde ett till henne. Så tjejigt jag bara orkade göra. Jag har också köpt en liten Godzilla-plushie till henne, och då blev jag ju tvungen att sy ett matchande förkjläde till Godzilla också.

Det fantastiskt fina mönstrade bomullstyget hittade jag på en second hand-affär. Det är ganska tätvävt och ganska smalt, jag misstänker att det kan ha varit ett lapptäckstyg från början. Det var en lång gardinkappa som kostade 20 kronor. Jag kan konsten att fynda! Sen hade jag ju redan ångan uppe så jag svängde ihop ytterligare ett förkläde av ett gammalt vitt broderat lakan jag fått av min pappas kusin.

Reaktioner:

8 kommentarer:

LustigLinda sa...

jättesöta förkläden! Vad lyxigt att ha en manneki (heter det så?), skulle oxå önska att jag hade en, en damstorlek och en i barnstorlek.

Deliana sa...

En mannekäng! Ja det är lite lyx, fast min är inte så exklusiv, köpte min på Nisses i västerås för 250 kronor. Hon är nog tänkt som prydnadsföremål i huvudsak men hon är jättebra att ha ändå! Framförallt när jag ska fota mina kreationer.

Hanna sa...

Oj, jag glömde helt bort att OSA:a ordentligt på myskvällen. Det krockade tyvärr med en 80-talsklubb, och jag var sjukt danssugen. Hoppas ni hade det mysigt!

Deliana sa...

Hanna, jodå vi hade jätteskoj trots att vi var få. Du är ursäktad :)

Mien sa...

Det där förklädet är precis vad jag har letat efter i flera år. Du skulle inte kunna dela med dig av mönstret?

/Mien

Deliana sa...

Mien, förklädet är sytt på frihand, men här finns en tutorial! http://missdeliana.blogspot.com/2009/01/tutorial-frklde.html

Johanna sa...

Det vita förklädet är det sötaste jag sett! Nu känner jag att jag måste skaffa mej en symaskin! Därför undrar jag vad för en symaskin du har? Ny, gammal, dyr, billig, märke?

Deliana sa...

Johanna: Ja visst blev den ljuvlig? Min symaskin har jag skrivit om här: http://missdeliana.blogspot.com/2009/02/brother-innovis-nv-10-jubileumsmodellen.html