onsdag 14 september 2011

På Science Fiction Bokhandeln med Dmitri Gluchovskij


I måndags gick ytterligare ett event av stapeln på bokhandeln. Postapokalypstemadagen var på inget sätt mitt påfund men jag är definitivt adoptivmor till denna tillställning. Jag är en ohyggligt stolt mor, förstår ni, för kvällen var så fantastiskt lyckad och det var mycket folk på plats. Sällan har jag varit så nöjd med ett event som jag är över detta.

Kvällen började med en paneldiskussion kring överlevnad efter katastrofen, modererad av den fantastiska Julia Skott. Panelen bestod av Johannes Axner, Felicia Östlin och den otroligt underhållande Morgan Jarl. Jag missade dessvärre större delen av paneldiskukssionen då jag irrade runt som en yr höna och såg till att allt fungerade och gick som det skulle men det jag hörde och såg var både intressant och roligt.

Därefter fortsatte vi med en intervju och signering med PC Jersild, den makalösa författaren bakom den svenska postapokalypsklassiker "Efter Floden". Även detta missade jag stora delar av, tråkigt nog. Allting från kvällens programpunkter filmades dock så jag får chansen att se det i efterhand, förhoppningsvis snart.

Sist ut var kvällens stora stjärna: Dmitrij Gluchovskij. Jag hörde ganska stora delar av intervjun Julia gjorde med honom men det som var för mig mest värt var det som hädne efter att kvällen på bokhandeln var avslutad. Tillsammans med förlagets representant, Gluchovskij och en lite skara glada entusiaster begav vi oss till en krog i Gamla Stan. Här fick jag chansen att prata lite mer med Dmitrij.

Det är den här biten jag älskar mest med mitt jobb på Science Fiction Bokhandeln. Jag får chansen att verkligen möta så många av de författare jag beundrar. Få en inblick i människan bakom mina favoritböcker, inte bara den image de visar upp inför publiken. Och vet ni vad? Dmitri Gluchovskij visade sig vara betydligt trevligare än jag hade förväntat mig att han skulle vara, till skillnad mot den ganska arroganta personlighet han uppvisar "på scen".

Jag missade som sagt var ganska många av kvällens programpunkter, det blir lätt så när man är arrangör, men lite varstans på nätet hittar man blogginlägg från andra som var på plats:
Reaktioner:

Inga kommentarer: