söndag 23 november 2008

Flera loppisfynd!


Jag brukar åka till Västerås med mina föräldrar på en allmän utiksrunda och då bruakr vi alltid besöka ett ganska så stort loppis som har öppet varje helg. På det här loppiset trängs riktiga antikviteter med andrahandssorteringar från butiker och folks gamla skräp från vinden. Det här är platsen där jag alltid gör mina bästa sömnadsrelaterade fynd.

Det finns en äldre utländsk herre där som ofta säljer spetsar, band och tråd som han köper billigt när han åker hem till Turkiet. Det här är vad jag fyndade idag, allt som allt betalade jag 100 kronor. De båda spetsarna är det 8 meter av vardera och satinbandet är det 10 meter av. Det ena satinbandet är svart och det andra riktigt mörkt lila. Sen köpte jag två rullar svart sytråd också.

Den svarta spetsen är jag tokig i. Jag har sedan tidigare 8 meter till av det men jag har inte riktigt vågat mig på att använda det. Nu när jag har hela 16 meter av det borde jag göra något riktigt pråligt.

Den vita spetsen är så ljuvlig! Jag har ingen plan för det ännu men jag kommer nog att trä ett satinband genom öglorna på det, den looken slår aldrig fel så länge man har en spets av så här fin kvalitet.

Naturligtvis är det syntetmaterial allting, men jag är så konstig att jag föredrar mina spetsar och band i syntet. Det är lättare att arbeta med tycker jag, plus att man kan smälta kanterna för att förhindra att det trådas upp. Väldigt behändigt tycker jag.
Reaktioner:

9 kommentarer:

Monika sa...

Ohh.. trevliga spetsar.

Deliana sa...

Javisst var det! Mannen som sålde dom hade ett tiotal olika spetsar, alla i 8-meters-förpackningar för 20-40 kronor per paket :)

Kristoffer Lindh sa...

I mitt huvud ser jag den svarta spetsen på en vinröd eller plommonfärgat hatt.

Deliana sa...

Kristoffer, vinrött och plommonfärgat ä vad jag också ser. Sammet dessutom. Vem vet vad det blir? Tyvärr brukar det ju bli så att ekonomin får bestämma vad det blir för material ;)

Kristoffer Lindh sa...

Gör något snyggt plagg med spetsen, sen kan du ha spetsen på en hatt som kan tillhöra plagget liksom. Det vore grymt.

Deliana sa...

Kristoffer, solklart. Jag har en tendens att gå överstyr med matchandet, jag kommer säkert att göra en handväska som matchar dessuotm.

Jules sa...

Vilka spetsfynd :)
Jag blir så imponerad av din kreativitet. Väntar med spänning på vad du trollar fram.
Jag addar dig på min blogglista - just nu 'springer' jag in och ut hos Ung Farbror för att hitta igen dig. Jag hoppas det är okej.

Monika sa...

Ohh.. jag bara måste ta mig tid och åka till loppisen någon helg och hoppas att de är där då med sina spetsar.

Hannah sa...

Var i Västerås kan man hitta denna underbara loppis? För övrigt kan jag tipsa om en loppis i Hallstahammar (om du vet var det ligger) som är inriktad på just sybehör, där kan man hitta hur mkt som helst!