tisdag 30 december 2008

2008 - året som gått

Snart är det här året slut och jag kan inte låta bli att blicka tillbaka på tiden som gått. När det nya året 2008 kom över oss lovade jag saker, varav jag faktiskt hållit merparten av löftena. Jag lovade till exempel att fortsätta gå ner i vikt och att bli bättre på orientalisk dans. Jag är nöjd över att jag hållit några av mina nyårslöften men det finns större saker som hänt under året.

Först och främst tog jag ett stort steg vad gäller min framtid. Jag beslutade att det är dags för mig att börja arbetsträna. Jag har inte börjat ännu, men kugghjulen snurrar hos både Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Förhoppningsvis får jag börja min arbetspraktik i februari, i en av mina favoritbutiker i Stockholm. Det är ett mycket större beslut än många kan ana, speciellt i dagens otrygga samhälle. Jag riskerar att helt plötsligt stå där frisk-skriven på heltid, arbetslös och med socialbidrag om det går bra på själva arbetspraktiken och om det går dåligt har jag misslyckats med ännu en sak i mitt liv och förblir sjukskriven på heltid. Någon mellanväg verkar inte finnas när jag pratar emd arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Jag är livrädd för bägge alternativen, men jag känner att jag har bara två val; Antingen går jag på arbetsträning eller så står jag och stampar på samma ruta i resten av mitt liv och jag klarar inte av att leva såhär längre. Jag vill klara mig själv, försörja mig själv. Vara som en "riktig människa". Livet som beroende av myndigheter på det viset som jag är, av försäkringskassan och socialen, är ett otryggt liv, konstant rädd för att bli av med den hjälp jag får. Jag har tagit ett stort steg, förhoppningsvis mot frihet och trygghet, men jag riskerar misär. Jag är stolt över mig själv, men det finns stunder då det är väldigt svårt att stå emot frestelsen av att bara sätta stopp. Jag måste konstant påminna/övertala mig om att jag är stark och att det går som det går.

För det andra så startade jag den här bloggen. Det är en av de viktigaste sakerna jag gjort under det här året. Det kanske låter löjligt men på något sätt har den här bloggen gett en mening åt mitt skapande. När jag inte riktigt orkar kan jag ändå ta mig i kragen och sätta fart med ett projekt så att jag ska ha något att skriva om i bloggen. Jag har lärt känna flera nya vänner genom den och jag vet att jag lyckats inspirera någon här och var där ute i landet. Ni kan knappt ana vilken glädje det ger mig att veta att någon fått ut lite inspiration eller kanske lärt sig något nytt av det jag läger upp här. Tänk om man bara kunde göra sådant här för att försörja sig! Det vore en önskedröm, men pyssel- och sybloggar har inte riktigt samma möjligheter som modebloggarna har och ärligt talat känner jag mig inte så pigg på idéen att ha en massa reklam här.

Andra viktiga saker som har hänt under året utan någon kronologisk ordning:
 • Fått många nya UppCon-vänner.
 • Vunnit en ny symaskin.
 • Firat ett-års-dagen med min älskade Peter.
 • Blivit för gammal för ungdomsbiljetter på SJ.
 • Köpte Betsy, min supermodell.
 • Fick en ny damsugare i födelsedagspresent. Låter kanske fånigt, men om ni hade provat min gamla hade ni förstått varför det här var en stor viktig händelse. ;)
 • Åkte med Peter (och Pulver och Hanssi) till Finland och träffade hans farmor Anja.
 • Mina föräldrar träffade Peters föräldrar och de verkade komma riktigt bra överrens.
 • Uppträdde för patienter vid långvården i Valkeala, Finland, med magdans. Det var fantastiskt, jag kände lycka i varje cell i hela kroppen.
 • Skaffade ett facebook-konto.
 • Lade om kostvanorna till LCHF, dvs low carb high fat. Det funkar bra och jag mår bättre än på länge. Julen innebar lite lför mycket kolhydrater bara såklart, så man är lite svullen och mår sisådär i magen, men det går över när kosten ligger som den ska igen.
 • Sydde min snyggaste rock hittills.
 • Slutade använda schampo och har nu hår som är friskt och växer som ogräs.
 • En massa anant som jag jsut i detta nu faktiskt inte kan komma på eftersom timmen är sen.
Reaktioner:

3 kommentarer:

Anna sa...

Hej, vad härligt att ditt 2008 har varit så bra! Önskar dig ett minst lika bra 2009, lycka till med livet, pysslet, bloggen och förstås kärleken!
Kramar från Anna

Deliana sa...

Ja det måste ha varit ett bra år eftersom jag inte kan komma ihåg några störra katastrofer utöver det vardagliga. :) Önskar dig också ett superbra 2009! *kram*

MacDuff sa...

Jag önskar dig verkligen all lycka med arbetstränandet (ja, och så klart med hela resten av ditt liv också). Hoppas att det kanske leder till jobb, så småningom.