tisdag 30 december 2008

Vad jag pysslat med sedan jul.

Se så roligt man kan ha det när det är massor av snö! Jag och bror tog en tur ner till bastustugan som ligger några km bort från våran gård i Finland, och hur färdas man bäst om inte med snöskoter? Veckan i Finland var välbehövd och underbar, men nu är jag hemma igen och verkligheten anföll mig som en vildsint pitbullterrier. Ångesten och skräcken inför framtiden och allt det vardagliga svåra slår mig alltid väldigt hårt när jag kommer hem och jag blir som förlamad. Den här gången försöker jag att gömma mig från ångesten genom att hålla mig kreativ och produktiv. Det går sisådär ärligt talat.

Innan jag åkte till Finland började jag på en kjol som jag sydde färdigt i medans jag var där. Den är sydd i ett tyg som kan vara siden, men som lika gärna kan vara riktigt snygg bomull. Kantad med den fina spetsen jag köpt på loppiset i Västerås. Den är av samma modell som den kjolen jag sydde tidigare med medaljongmönster, men är lite mer avslappnad och casual eftersom tyget inte är lika pråligt. Helt färdig är den inte nu heller egentligen, den saknar blixtlås men det är gjort i en handvändning. Tillfälligt stängs den med hyskor och hakar eftersom jag är för ivrig för att vänta med att använda den. Den är för övrigt mycket tjusigare på mig än på Betsy måste väl sägas, men det är mycket svårare att få bra bild på kjolen om jag inte kan se vad jag fotar ordentligt.


Sen jag kom hem har jag sytt två förkläden av ungefär samma modell som den jag sydde till mamma i julklapp. Det är väldigt lätt och skoj att sy förkläden så det lär nog bli några till de närmaste veckorna. Jag har en tendens att bli besatt av saker i perioder.

Apropos besatthet har det inte blivit några nya huvudbonader på ett tag. Material saknas för att göra det jag vill, jag behöver fjädar. Massor av fjädrar! Den här månaden har jag andra prioriteringar rent ekonomiskt så fjäderinköpen får vänta ett par veckor till tror jag bestämt. Den lokala sportfiskeaffären har ruggigt vackra fjädrar till inte alls särskilt tokiga priser.
Reaktioner:

2 kommentarer:

Marica Zetterquist sa...

Hej!
Vart har du hittat mönstret till förklädet?
Skulle väldigt gärna vilja sy ett själv :)

Marica Zetterquist sa...

Hej!
Vart har du hittat mönstret till förklädena?
Verkligen fina! Skulle gärna vilja testa och sy ett själv :)