tisdag 27 januari 2009

Jag sticks!

Idag letade jag rätt på ett par sticknålar, storlek 5, och ett nystan restgarn. Jag har inte stickat på i alla fall ett år, kanske till och med ett och ett halvt. Det är skönt och avslappnande att sticka, men jag har inte tålamod med några större projekt och hur många mössor och halsdukar som helst finns det inget behov av i mitt hushåll. För ett par veckor sedan fick jag ett beställningsjobb som jag lovade att utföra efter UppCon. UppCon är över sedan en vecka och det är dags att sätta igång nu.

Uppdraget är något så roligt som en megaman-mössa, dvs en mössa som ser ut som hjälmen spelkaraktären Megaman har på sig. Jag brukar inte vara så glad över beställningsjobb sådär med en mössa är litet nog för att jag ska tycka att det rentav är roligt och när det dessutom handlar om något så pass nördigt så kan man ju inte säga nej.

Länk till bilder och mönster finns här.

Basen på megaman-mössan utgörs av ett mönster från Headhuggers, nämligen deras Amelia Earhart Aviator Cap. En supersnygg mössa om du frågar mig.

Jag har inte köpt garn ännu, jag ska till Stockholm imorgon för att prata med mina framtida arbetskamrater och personalchef och tänkte passa på att smita in i en lämplig garnaffär när jag ändå är där. Däremot har jag en massa "skräpgarn" här hemma och testa lite på. Jag har kommit halvvägs på mössan som mönstret är baserat på och jag kan ju säga att det är väldigt lättarbetat, även om det ser väldigt komplicerat ut. När jag gjort megaman-hjälmen ska jag nog göra en mössa åt mig själv efter mönstret från Headhuggers.

Jag ser fram emot att börja sticka själva megaman-hjälmen. Sidan där min bekant fick idéen från var visserligen söt men jag är väldigt säker på att jag kan göra den bättre. Framförallt öron-bitarna.

Jag lovar att lägga upp bilder allteftersom arbetet fortskrider. :)
Reaktioner:

8 kommentarer:

Kristoffer Lindh sa...

Seriöst alltså, Megaman är ju ett av världens bästa spel. Jag är sjukt avundsjuk. Du måste lyssna på megamanmusik när du stickar.

Deliana sa...

Megaman-musiken är värd att lyssna på i allmänhet. Om du frågar mig rankar den bland den bästa spelmusiken genom tiderna. :)

Kristoffer Lindh sa...

Har du lyssnat på musiken från Megaman 9 som släpptes förra året? Gör det annars, riktigt bra, den går varm på min ipod just nu. Särskilt musiken till andra Dr. Wilybanan. Bara för det måste jag blogga om den.

Kristoffer Lindh sa...

Spamvarning, men jag var inne på Youtube och kollade runt. Man blir gräsligt nostalgisk av musiken till ettan:
http://www.youtube.com/watch?v=02qltNPk-KY
http://www.youtube.com/watch?v=YzTiHDuGzdI
http://www.youtube.com/watch?v=nWvnbd9wcPg

Deliana sa...

Jag har bvara hört megaman9-musiken lite snabbt i förbi-farten, men den var härlig. Köpte nyligen ny mobiltelefon, väntar på att få hem den bara så jag kan ladda den med bra musik att lyssna på när jag åker tåget till jobbet. :) Åh spamma hur mycket du vill när det är såhär fint spam. :)

Lithia Black sa...

Jag vill bara tipsa om en underbar garnaffär, Marias garn ligger nära Maria torget (tror gatan kan heta S:t paulsgatan).Bra sortiment och affärsinnehavaren är mysig...

Deliana sa...

Lithia, tack för tipset, vi får se om jag lyckas hitta dit. :)

Hampan sa...

Megamanmusik är kickass indeed! Försöker själv göra lite låtar i Megamanstuket, men det är svårt som satan att få till det. Här är ett smakprov iaf:
http://www.youtube.com/watch?v=bg7nmIGiCPw