fredag 14 augusti 2009

Men jag är inte vuxen!

Snart ska jag alltså räknas som frisk på deltid, vuxen på deltid? Det har snurrat mycket i mitt huvud på sistone, fuderat mycket på vad konsekvenserna blir egentligen av att helt plötsligt inte ha 100% aktivitetsersättning. Det är så svårt för mig att vet ahur det komemr att se ut. Om jag lyckas få i alla fall 75%, vad innebär det rent ekonomiskt? Får jag mer eller mindre exakt 25% mindre av det jag har nu i månaden?

25% arbetsförmåga... 40 timmar i månaden? 5 hela arbetsdagar? Hur ska jag hitta en plats jag klarar av att jobba på de timmarna? Det känns som enda anledningen till att det har funkat på bokhandeln är för att det är just där, med så vansinnigt stöttande fina arbetskamrater i en miljö som är som skapad för mig och mina behov.

Och vem vill över huvudtaget ha mig? Ja jag är billig arbetskraft med mina lönebidrag och nystartsjobb och allt vad det heter, men jag KAN ju ingenting.

OM jag lyckas hitta ett jobb från och med då jag räknas som 25% arbetsför, får inte jag en lucka på en månad där jag blir utan lön då? Jobb får man ju pengar för i efterskott liksom. Hur ska jag klara den månaden?

Kommer jag över huvudtaget få min ansökan godkänd med alla nya regler? Tänk om jag kommer räknas som fullt arbetsför bara för att jag inte bokstavligt talat är döende?

Jag håller på att gå sönder.
Reaktioner:

7 kommentarer:

Hemvändaren sa...

Det är lungt. Jag kommer tillbaka snart och då kan jag hjälpa dig den månaden.

tebax@aviinc.net

=)

Deliana sa...

Det där var ju inte alls ett kryptiskt meddelande, inte det minsta! XD

Deliana sa...

Wait. Den där domänen låter vansinnigt bekant....

Julia sa...

Man känner sig inte alltid vuxen och fungerande bara för att man funkar på de där formella planen heller... =)

E sa...

det är CRAP att vara vuxen på heltid. så jag började skolan igen. men insåg försent att det var skola för vuxna... jag menar. ska jag lära mig Byggnadesjuridik och ekonomi?! JAG?! jag vill ju bara knarka supa å slåss... eller nåt.

en akv sa...

Usch, men stackars. Har du någon att bolla det här med? Någon som kan ge dig råd?

Hur länge har du haft aktivitetsersättning förresten?

Tröst och styrka till dig.

Deliana sa...

Tack för allt stöd.

EN Akv: Jag har haft aktivitetsersättning i fyra år, innan dess ahttade jag runt som arbetslös på socialbidrag merparten av mitt vuxna liv. Jag har inte någon direkt att bolla med som kan ge mig några svar. Jag har bra handläggare på FK och AMS skulle jag nog våga säga, men de är ju likväl delar av ett maskineri med regler de själva knappt förstår.