söndag 1 november 2009

This is halloween, everybody scream!I går kväll var det Halloween och jag var utklädd. Dräkten var lite sådär sista minuten, jag bestämde mig först natten innan vad jag skulle vara och beslutet fattades i huvudsak för att jag redan hade allt jag behövde. Det enda jag egentligen gjorde nytt var att jag sydde fast lite rött tyll på min BH och jag klippte av fingrarna på ett par spetshandskar. Det blev en ganska hyfsad dräkt ändå, måste jag säga. 10 poäng till den som kan gissa vem jag skulle föreställa utan att kika på bildens titel.

Förutom en halloween-fest igår så deltog jag i rysarkväll på biblioteket i Enköping i fredags, som spåtant. Det var fantastiskt roligt, precis som förra året. Alla barnen hann tyvärr inte komma in och bli spådda, men de som gjorde det verkade helt klart uppskatta det. Min vän Henrik som jobbar på biblioteket vittnade om att jag tydligen var kvällens höjdpunkt. Några barn kom utrusande ur mitt spåtantsrum och ropade ut "Hon äger!", jag hörde flera barn säga "Hon kan spå på riktigt! Hon är asbra!" Nånting gjorde jag uppenbarligen rätt.

Jag har en hel del rekvisita när jag gör mitt spåtants-gig på biblioteket, mycket dukar, ljus, vackra gamla böcker, en kristallkula och en tarotkortlek som ser väldigt mystisk och gammal ut. Jag klär mig som en klassisk zigenare, mycket smycken, svepande kjolar, mycket smink och ett plingande magdansbälte om höften. Stämningen är nyckeln.

När jag väl fått rätt stämning, både med rekvisita och med min inre teaterapa, är det lätt att luras. Jag talar om för dem att de behöver inte ställa några frågor, jag har svar även på de frågor de själva inte ens vet att de har, en mystisk blick och ett leende och de är redo att sluka precis vad jag än säger härnäst!

Jag lät barnen plocka ett kort ur tarotleken, och att titta på det. Jag bad dem att berätta för mig vad de såg eller tänkte på när de tittar på kortet. Självklart ser de någonting som säger en hel del om deras personlighet eller deras intressen, jag snappar upp det och ger dem en spådom relaterad till det, en positiv men realistisk sådan såklart så de blir lyckliga av vad jag säger och vill tro på det.. Ganska enkel psykologi egentligen, och väldigt roligt att applicera på det här sättet. :)

Firade ni halloween på något sätt?
Reaktioner:

9 kommentarer:

Tomb sa...

jag tittade på Halloweenavsnittet av Buffy. Samt Paranormal Activity. Sistnämnda var INTE en bra film.

Bella sa...

Brödkavel, hår.. Jag tänker paj.
Men vad heter hon :D

Hit kom det lite trevligt folk, en del med mask, andra utan. Vi åt massa mat och pratade och hade det väldigt bra. Innan dess gav jag mig i vanlig ordning ut i kyrkogårdskaoset. Måste säga att det är lite lättare om man åker medan det fortfarande är ljust.

Tror du äe en helt fantastisk spådam! Skulle vilja se det jag med :D

Sandra sa...

Jag gillar't! Vet dock inte vem du ska föreställa?
Själv firade vi inte Halloween på något sätt. Eller jo, jag köpte nå Halloweengodis som hette "Brains". :P

Julia sa...

Jag FYLLDE ÅR och hade kalas. =)

Du var skitsnygg!

Deliana sa...

Rätt svar är då Mrs Lovett från Sweeny Todd. :)

Julia, såklart! Hoppas på att se många bilder från festen. *födelsedagskram i efterskott*

Bella sa...

Jaaah! Så klart :) Paj!
Helena var allt jag fick upp i huvudet, är det inte så skådespelerskan heter?

Deliana sa...

Det stämmer. :) Helena Bonham Carter

Bella sa...

Tycker jag förtjänar minst fem poäng och en kaka med tanke på hur sugig jag är på att komma ihåg namn :D

Sandra sa...

Men, det är ju klart! Fan vad obvious det var nu när du säger det. :) *d'oh*