tisdag 7 september 2010

Blå jeanskjol

För ett par veckor sedan hittade jag en stuvbit mörkblågrått jeanstyg på den lokala second hand-butiken. Jag var osäker på om det skulle räcka till en kjol men för 15 kronor så tänkte jag att det kan ju alltid bli en väst om inget annat. Det räckte dock precis.

Modellen på den här kjolen är i grund och botten densamma som den skottskrutiga kjolen jag sydde härom månaden. Den stora skillnaden ligger i att motvecken inte blev fullt lika djupa som på den rutiga, tyget räckte helt enkelt inte till djupare veck än såhär.

Jag sydden den här kjolen för kanske två veckor sedan och har använt den väldigt mycket, som jag så ofta gör med nya plagg jag är nöjd med. Det är en perfekt vardagskjol, något att kombinera med fina t-shirtar.

Jag är just nu förälskad i midjehöga kjolar med motveck och rak midja, så det lär bli några till. Jag kanske borde göra en tutorial?


Reaktioner:

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Ja till tutorial! Jag vill försöka ge mig på att sy fina kjolar, fast då får du nog göra den idiotsäker. =)

Pysselfarmor sa...

Jag vet inte riktigt hur jag klickade mig fram till din blogg som innehåller de mest otroliga skapelser - vad duktig du är! Jag har tittat igenom hela din blogg - läst vissa saker, bla din sjukdomshistoria. Så himla strongt av dig alltihop - jag beundrar dig!
Jag önskar dig all lycka i livet!

Deliana sa...

Yvonne: Åh jag ska försöka!

Pysselfarmor: Tack! Det är alltid roligt när någon ny hittar hit, speciellt när de tar med sig så fina ord. :)