fredag 13 januari 2012

My Little Pony - Gotta catch them all!

När jag först hörde ordet “tjejsamla så antog jag till en början att att det handlade om att samla på typiskt tjejiga saker. Ni vet, saker som är rosa om inte till färgen så väl till sin image. Med DEN definitionen så kan jag stolt säga att jag tjejsamlar. Jag samlar nämligen på My Little Pony, i huvudsak de från 80-talet.

Jag bestämde mig för att samla för lite mer än 2 år sedan men det började ganska trögt. Länge bestod min samling endast av de 4 ponnys* jag hade kvar från min barndom. Det dröjde ända till den här vintern innan jag började samla aktivt.

Min samling är fortfarande liten men jag är stolt över den. Jag har idag 22 G1-ponnys**, en handfull ponnys av G3 och G4, ett Dream Castle och ett Show Stable, inte illa pinkat med tanke på att jag för bara ett par månader sedan hade totalt 7 G1-ponnys.

Samlandet är otroligt givande för mig, det är en hobby med ett ganska tydligt mål och ett väldigt avlägset slut. Ett evighetsprojekt om jag så önskar. Varje ny ponny är en investering (förutsatt att jag inte köpte ponnyn ifråga till ett absurdt överpris i jämförelse med vad den är värd) och gör mitt arbetsrum till en betydligt mer färgrik och trivsam plats.

Det mest givande är nog kanske ändå ponny-vården. Att ta en smutsig, trasig ponny i med tufsigt hår eller kanske inget hår alls och restaurera den till sin forna glans.

Har du några gamla ponnys kvar från din eller dina barns 80-tal? Oavsett skick så är jag intresserad av att köpa dem till ett rimligt pris. De får ett tryggt och kärleksfullt hem hos mig.

*Peppermint Crunch och hela familjen Apple Delight, utifall att ni undrade.

**G1 är en förkortning för Generation 1 och avser ponnies tillverkade 1982-1995. G2 tillverkades 1997-2002, G3 2003-2009, G3,5 2009-2010 och G4 kom 2011 och är den generationen som går idag.
Reaktioner:

10 kommentarer:

i min garderob sa...

Såå fina!
I sommar hoppas jag ha hunnit sy mig en kjol av mitt fina MLP-tyg!

Julia sa...

Pony-boiler!

Deliana sa...

I Min Garderob: Ohh den vill jag se sen!

Julia: I had to! They were... filthhhhhy.........

i min garderob sa...

Det ordnar jag!

Maria sa...

Aw, vad nostalgisk jag blir. :)

Hazel sa...

Åh, My Little Ponies! Nu blev jag inspirerad att börja samla jag också. Som "tack" vil jag tipsa om denna sida, där man kan köpa en del ponnys till $ eller mindra. Om du nu inte redan känner till den...

Hazel sa...

Nu med länk: http://mlpstarmenagerie.ecrater.com/

Deliana sa...

Hazel! Jag i gengäld vill tipsa om tradera och ebay. Där gör jag mina bästa ponny-fynd! Och ett svenskt forum för My Little Pony-samlare: http://druvdalen.forum24.se/

i min garderob sa...

Det blev en klänning! Jag stortrivs!

http://i-min-garderob.blogspot.com/2012/03/min-kara-lilla-ponny.html?m=0

Unknown sa...

Hej
Ser att denna blogg är gammal men frågar ändå samlar du fortfarande har 5 ponnys, intresserad?
Mvh Mikaela ljusterlind