onsdag 13 februari 2013

Alla vänners dag

Så här dagen innan alla hjärtans dag är det nog många känslor som hänger i luften. Många förbereder sig på att må riktigt jävla dåligt, andra förbereder fina små överraskningar till sina nära och kära. Somliga kanske inte bryr sig över huvudtaget och har knappt lagt märke till valentinskyltningarna i handeln.

Jag vill vara den som inte bryr sig alls, egentligen, eftersom sättet vi uppmärksammar den här dagen på i sverige är ganska så uteslutande. Samtidigt så känner en stor del av mig att det faktiskt är hur fint som helst, vilket kanske i huvudsak beror på att jag inte helt delar svenskarnas syn på vad alla hjärtans dag innebär. I finland heter det "ystävänpäivä", vilket betyder "vännens dag", och är inte fullt lika fokuserad på den romantiska kärleken som den är här i sverige. Där handlar det istället om kärleken till våra nära, sen om det är din bästa vän eller din partner är detsamma.

Vore det inte fint om vi kunde anamma det synsättet på dagen ifråga även här? Kan vi inte slopa lite av den där kommersialismen kring dagen också, när vi nu ändå är i farten. Det är väl ändå kärleken som ska stå i centrum, inte en tävling kring vem som köper den mest imponerande blomsterkvasten.
***

Om du nu ska ge bort något på alla hjärtans dag, ge bort något handgjort! Här kommer några tips från pysselcoachen:

Reaktioner:

1 kommentar:

Tomb sa...

Alla vänners dag borde vi ju fira!