lördag 22 november 2008

Happy birthday to me

Så var den här och snart avklarad, födelsedagen. Jag hade en liten "middagsbjudning" igårkväll för min familj och Peters föräldrar, vilket är en bra ursäkt till att jag inte haft tid att skriva något annat än svar på kommentarer hä på bloggen. Det har varit minst sagt fullt upp. Att få plats med 7 pers krävde kreativ problemlösning. Mitt sy- och datorbord fick ett par meter satäng över sig och blev ett middagsbord, köksstolarna kompletterades med våra kontorsstolar och den antika pinnstolen fick bli min tron på kortändan. Jag fick ringa mamma och be henne ta med sig assietter så alla kunde få något att äta tårta på, udda mattallrikar fick förstöra helhetsintrycket (förstöra är ett starkt ord, men jag gillar symetri) och jag fick gå till loppiset för att köpa några knivar och gafflar som hyfsat matchade de jag redan hade.

Det blev en lyckad kväll. Jag gjorde det här smarriga receptet på grönpepparkyckling och serverade med en ruccolasallad och klyftpotatis för de som ville ha. Till efterrätt bjöds det på min alldeles egenkomponerade marängtårta som det kommer recept på någon dag snart när jag orkar skriva rent det ordentligt. Det var första gången våra föräldrar träffades och det blev en fullträff. de kom precis så bra överrens som vi hade hoppats.

Sen var det ju såklart presenter. Av Peters föräldrar fick jag till min förtjusning en 2-discs utgåva av Nightmare Before Christmas som var väldigt tjusig. Jag ser fram emot att gosa ner mig i soffan framåt jul och titta på den, och allt extramaterial. Min bror köpte ett läckert litet cocktailset till mig, jag tror han vill ha fancy drinkar nästa helg när jag ska ha födelsedagsfest i efterskott. Av mina föräldrar fick jag ett helt kök. En köksvåg och ugnsgryta från samma serie i en ljuvlig babyblå/turkos färg. De matchar en gratängform jag har som också är ur samma serie, ursnygga! Sen fick jag en 5-liters kastrull i rostfritt stål och en ny teflonpanna. Men bäst av allt:
Den bästa dammsugaren jag någonsinn ägt! Mor min hade nött ut min fars tålamod när de jagade i hela Västerås efter den perfekta dammsugaren. Jag har beklagat mig över hur dålig min dammsugare är i snart ett år och jag antar att de var tröttna på att höra min klagan. Om du går i funderingarna på att skaffa ny dammsugare kan jag ju varmt rekommendera den här. Jag fick olyckligtvis chansen att prova de igårkväll när jag tappade en tallrik i golvet och en så effektiv och angenäm dammsugare har jag inte använt på väldigt länge. Tummen upp för den alltså!

En annan present som jag värderar väldigt högt är ett silverhänge som min mamma gjort själv. Jag försökte få en bra bild på den men hur jag än gör blir bilden för ljus så man kan inte se den ordentligt. Det är i alla fall det som ligger i förgrunden framför en gul liten ask i bilden högst upp. jag blev nästan gråtfärdig när jag fick den. Det är nog första gången jag får någonting som hon gjort själv, någonsinn. Den är gjord i silverlera, ett hantverk hon fick chansen att prova på för ett tag sedan i sammanband med rehabilitering för hennes ryggproblem. Hon verkar verkligen ha fastnat för det hantverket och jag hoppas att hon fortsätter med det. Jag tror att kreativa hobbies är ett måste för att själen ska må bra.

Av min pojkvän fick jag en bok, Stickat och Virkat - Vintage på Svenska. det är en bok fylld från pärm till pärm med härliga vintage stick- och virkmönster. Dessutom är varje mönster illustrerat med jättehärliga fotografier. Jättebra present till en textiltok som mig! 126 sidor mumsiga mönster att bita i.Allt det här var ju igår, idag har jag tagit det lugnt, i kontrast mot gårdagens hets. Jag har städat lite, spelat lite Nintendo Wii och pysslat med lite info-arbete infö UppCon. Nu på kvällen gick jag och Peter till det lokala Sushi-haket där jag fick 30 kronors rabatt för att jag fyllde år. Det var väl gulligt av dom?

Nu är det pyjamasbyxorna på och mysa framför film, The Mummy -Tomb of the dragon emperor. Härligt fjantig äventyrsfilm!
Reaktioner:

7 kommentarer:

Lillgull sa...

I tidningen Foto som jag fick idag fanns den där boken som julklappstips just för de fina bildernas skull, jag skrev genast upp den på önskelistan tillsammans med boken om Old touch! Kan bli kul ifall vi gör något av samma mönster! ;)

Deliana sa...

Det fanns ett jättefint mönster på en bolero i den boken som jag tänkt sticka. Jag har sällan tålamodet att sticka något större. Ska vi göra en knit-a-long om du får boken i julklapp? :)

Hannah sa...

Vilken härlig födelsedagsmiddag. Och bra lösning med middagen ~ Du får se till att orka renskriva receptet, jag blev hemskt nyfiken!

Jules sa...

Grattis i efterskott :)
(jag hittade hit från Ung Farbror)
Vilka härliga presenter du fick.
Dammsugare - man kan inte vara utan dem (jag är städgalning - tyvärr).
Åh Wii - det önskar jag mig i julklapp, eller det jag mest önskar är att bli frisk och i andra hand ett Wii.

Deliana sa...

Hannah, receptet är upplagt! :)

Jules, vad roligt att du hittat hit, välkommen. :) Jag önska rmig också ett Wii i julklapp, det här är tyvärr bara till låns av min väldigt snälla bror. Som tur är får jag låna det mer eller mindre när jag vill. :)

Lillgull sa...

Absolut! Jag är en mycket otålig stickare, klarar egentligen inte alls av att läsa mönster! Jag kollar ungefär hur det ser ut på bilden och sedan kör jag på och höftar. Jag letat efter ett fint mönster på en virkad eller stickad bolero!
Jag har förresten en bok jag tror du skulle gilla (ifall du inte redan har den) .. Dominitrix.. Mycket bra introduktion, humor! :) Roliga kreativa och annorlunda mönster...

Deliana sa...

Lillgull, Ja Domiknitrix har jag kikat på många gånger men snåljåpen i mig sätter ofta stopp för bokköp som inte är nödvändiga :) Får kanske lägga till den i önskelistan så klart.