onsdag 3 december 2008

Sådärja, då var det klart.


Såväl coif som tyllkjol hann bli färdiga idag. Coifen blev inte så genuint glamourös, mer lite billigt burlesqueglamourös, vilket passar mig alldeles utmärkt! Att försöka få en bra bild på hur den ser ut på var lättare sagt än gjort, speciellt när den är svart och försvinner helt i mitt hår. Jag ska försöka mig på en bättre bild imorgon när mitt hår är fixat lite och jag har dagsljuset till hjälp. I överlag är jag nöjd med den och den är mycket vackrare i verkligheten än på bild måste jag säga. Såhär på bild ser den väldigt liten och fånig ut. Jag lovar lovar lovar att försöka få en bättre bild på den inom kort.

Tyllkjolen blev jag nöjd med. tack vare min vän rynkapparaten var den inte pest och pina att göra och jag blev väldigt nöjd med den också. Jag kommer troligtvis fylla ut den med ännu ett lager tyll eller så med tiden, med rynkapparaten känns inte det som ett stort projekt direkt. Till det översta lagret tyll lånade jag lite av den vackra spetsen jag köpte på loppiset i Västerås för några veckor sedan. Det gick åt kanske 3 meter men jag tänkte som så att om jag någonsin behöver ha mer än de 13 meter av bandet jag har kvar, så kan jag faktiskt sprätta bort det från tyllkjolen.

Tyllkjolen har jag mest tänkt att använda som den är under just Das Boot, men som underkjol gör den ett inte så pjåkigt jobb. Jag provade den under min finaste svarta medaljongflockskjol och det såg alldeles utmärkt ut, men jag vill nog ha ytterligare lite puff så jag ska sy in mer tyll så småningom som jag sa tidigare. Det kändes så mycket bättre att ha en underkjol som ser "rätt" ut till en så vacker överkjol måst jag säga. Döskallar är sött, men det kändes inte riktigt rätt till en så tjusig finkjol.

Med posten idag kom det lite små godsaker också, nämligen lite pysselmaterial jag köpt på ebay. Runt 40 meter svart satinband och 10 meter vardera av 7 olika nyanser av grönt. Sen var det sådana där små pluttar som jag inte har någon aning om vad de heter. Någon som vet vad de kallas? Hursomhelst, man blir alltid lika glad när posten kommer med paket!
Reaktioner:

14 kommentarer:

Monika sa...

Hatten ser välarbetad ut och är i min ögon tjusig. Så snygg tyllkjolen blev med den fina spetsen på. Snyggt jobbat!

Kristoffer Lindh sa...

Jag tycker att hatten ser jättefin ut. Hoppas att få se fler sådana här på bloggen i framtiden. Hur funkar den lackade filten? blir det bra stadga i hatten?

Förresten, du frågade tidigare om fjädrar och jag vet faktiskt inte var man kan få tag på billiga fjädrar men här finns det lite porr om man vill sukta efter elegans: http://www.plumesnfeathers.com/

Deliana sa...

Monika, tack!

Kristoffer, det kommer mer av den här varan. Det är beroendeframkallande minst sagt. Den lackade filten hade nog funkat bättre med en annan sorts lack men det här håller skapligt.
Jag har insett att billigast fjädrar hittar man nog i sportfiskebutiker när man är privatperson om man inte ska leta utomlands. Jag såg massor av försäljare på tradera som sålde bort sina flugbindningssaker och där kunde man fynda med stort F. Tackar så mycket för dräggellänken!

Mallis sa...

Snyggt!

Den tyllkjolen är riktigt lyxig och fin.

Kristoffer Lindh sa...

Jag köpte en flaska schelack på kreatima här i stockholm för 70 kronor som lär räcka hur länge som helst. Det är vad man traditionellt lackar hattar med. Dock bör man vara medveten om att det kan missfärga riktigt ljusa grejer.

Ja, sportfiske är nog melodin. Ska kanske kolla upp det själv.

Lithia sa...

Jättesnygg tyllkjol. Jag önskar det fanns rynkapparat till min maskin men jag har en gammal husqvarna från 50-talet...
Ett tips ifall du vill sy fler underkjolar är att sy dem i organza istället för tyll. Efter några års experimenterade har jag kommit fram till att de håller stunsen bättre än tyll och dessutom kan man spreja dem med stärkningsprej ifall de blir för mjuka.

Lithia sa...

Glömde säga att hatten var fabulöst läcker. Ifall du nån gång vill göra några och sälja så tror jag jag har en kanal åt dig, samma butik som jag jobbar mot i Uppsala.

Deliana sa...

Lithia, det finns rynkapparater till maskiner från sekelskiftet. Jag kan nästan garantera att vilken vanlig standard rynkapparat som helst passar på din, så länge du bara har ett standard fäste för pressarfoten. De ser inte annorlunda ut nu än för 100 år sedan. :)

Organza är definitivt bättre, men det är också väldigt mycket dyrare. Då syr jag hellre en ny då och då av billig tyll tills vidare. ;) Till sist har man ett gäng slitna mjuka tyllunderkjolar och dom kan man ju sy ihop och få en fluffig mjuk tyllkjol med _massor_ av lager ;)

Vad gäller att sälja i butik så är jag klart intresserad, jag återkommer nog om det mot våren, måste experimentera vidare lite först. :)

Deliana sa...

Spoke to soon, jag kikade ltie på v d oranza kostar nuförtiden egentligen och de tär ju faktiskt lika billigt som tyll. Varifrån har jag fått idén om att det kostar runt 60 kr metern? Eller är det dålig kvalitet på tyllen jag tittar på just nu som kostar 18 kr/metern på tyg.se?

Lithia sa...

Ingen brådksa med säljandet. Jag skall också göra det till våren runt feb-mars. asbra är iaf butkien de poängterar hela tiden att de inte vill ha framstressade grejer vilket känns bra :)

Ang. organzan så såg den på tyg.se helt ok ut. Jag sydde min sensate i svart men nu blir man ju sugen på att sy en röd ;)

Vart sjutton hittar man rynkapparater? Ebay?

Deliana sa...

lithia, det var på ebay jag köpte min. Ruffling attachment brukar de heta. :)

Lillgull sa...

Du är så duktig! Önskar att jag hade tålamodet att sy en underkjol i organza. Vad är meterpriset egentligen??... jag måste kolla upp, kan ju hända att det får bli ett jullovsproject. Jag tror jag kommer få en rynkapparat i julklapp :). En syndigt RÖD,vill jag ha.

Jill sa...

Vad fint det blir. Du är duktig *impad* Jag har för dåligt tålamod för att sy, det är nog min ADHD som spökar där. *s*

Deliana sa...

Jill, tålamod är en bristvara här också, men det händer att man får sina små envisa ryck, så länge man bara är intresserad nog så går det!

Lillgull, På tyg.se kostade organzan under 20 kr/metern, men med frakt blir det ju lite dyrare såklart. Jag måste kolla lite vad det kan tänkas kosta i tygaffärerna häromkring för även om 18 kr/metern är ett fynd så smakar det inte så gott med en frakt på 8.90 euro på det... fast det är klart, beställer man mycket tjänar man ju in det ändå. Man skulle ju kunna sambeställa lite och dela på frakten. Du och jag bor inte så långt ifrån varandra till exempel.