lördag 10 januari 2009

Cocktails och veckans drink

Jag har det senaste året intresserat mig mycket för cocktails. Riktiga cocktails alltså, inte vanliga trista groggar. Till följd av det har jag börjat samla på mig alkohol för att kunna ha ett urval att bland med när jag känner för det. Jag saknar egentligen alla de stora basdryckerna man bör ha i sitt barskåp som till exempel tequila och en vanlig fin vodka. Jag åker ofta till Finland och brukar passa på att handla ett par flaskor på taxfreen och hittills har det mest blivit tjejiga likörer. Jag erkänner. Jag är en fjolla. Jag tycker om fruktiga söta drinkar. Ju sötare desto bättre.

Eftersom jag blandar i alla fall en drink i veckan och faktiskt försöker göra olika varje gång tänkte jag börja dela med mig av veckans drink här. Delvis för att någon som litar på min smak kanske hittar en drink de vill prova men ärligt talat också mycket för att jag själv ska komma ihåg mina favoriter.

Den här veckans drink är baserad på recept jag hittat för "Midori Splice". Eftersom jag lagt till en skvätt blå Curacao döpte jag om den till Blue Midori Splice. Om den här drinken har ett annat namn så tveka inte att rätta mig!

Blue Midori Splice
  • 2 cl Midori
  • 2 cl Malibue
  • En skvätt Blue Curacao
  • Ananasjuice
  • Is

Fyll ett högt glas med så mycket is du vill ha. Häll i Midori och Malibue. Fyll upp med juice och häll i en skvätt Blå Curacao utan att röra om för mycket. Då kommer curacaon lägga sig mestadels i botten och skapa en jättesnygg färgeffekt.
Reaktioner:

3 kommentarer:

lackland sa...

Married to an x-bartender ftw :)
The drink looks good.

Deliana sa...

Oh I didn't know that about Darlene! Of course, I don't know all that much about her in general, more than that she's pretty and married to you ;)

Jed sa...

You forgot the "Gin Fist" ;)