-Vart är vårt fika?
Alltså, jag hade ju inte bakat något idag, ack så besvikna de var. Det är bara att inse, jag är dömd att för evigt baka.
Skämt åsido blev jag faktiskt jätteglad, tog det som en vink på att de blir glada åt att jag alltid har med mig något mumsigt till fiakrasten. Jobbet är så bra, jag har en ursäkt, äntligen, till att baka allt gottjag inte vill äta upp själv hemma! Min plan var dessutom att baka någonting till imorgon istället eftersom jag faktiskt skulle hem idag istället för att stanna kvar över natten i Stockholm. Jag har bakat en kardemumma-kaka enligt farmors gamla beprövade recept.
- 200 gram margarin
- 2 ägg
- 2½ dl socker
- 2 dl mjölk
- 1 dl apelsinjuice
- 7 dl mjöl
- 3 tsk kardemumma
- 4 tsk bakpulver
- Pärlsocker, florsocker och mandel till garnering.
Häll lite mandelspån i botten på sockerkaksformen innan du häller i smeten. Grädda i ca 50-60 minuter och låt svalna innan du tar den ur formen. Dekorera med kristyr (dvs florsocker och vatten) och häll på pärlsocker och mandelspån.
Min absoluta favorit när det kommer till den här sortens mjuka kakor.
Det blir ju en väldigt stor kaka så jag vet inte om jag tar med mig hela till jobbet, då får jag dessutom chansen att provsmaka den lite innan jag tvingar arbetskamraterna att tugga på den. Det var länge sedan jag bakade den här så jag är faktiskt inte helt säker på att den här blev ätbar, även om den ser smarrig ut.
4 kommentarer:
Alltså.. Du kan få komma hem till mig om du behöver hjälp att äta kakor. Jag bjuder på te eller saft! :D
Men kan man bli annat än fikasugen när man ser den härliga kakan? :D
Nu har jag skurit upp och smygsmakat lite på den, den är precis lika god som den ser ut! :D
mmm ser mumsigt ut!
Skicka en kommentar