Baileys-glass
- 3 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 3 dl vispgrädde
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 dl vaniljyoghurt
- Lite mindre än 1 dl Baileys
- Krossade hasselnötter efter behag
Börja med att reducera Baileysen, dvs koka upp det unde romrörning och låt det sjuda tills den är lite mer trögflytande.
Dela äggulor och vitor, vispa ägggulorna med sockret.
Vispa ihop yoghurt, vaniljsocker och vispgrädde så det blir ganska fluffigt men inte för hårt.
Vispa äggvitorna till ett ganska hårt skum, blanda sedan försiktigt ner det i grädd-blandningen och rör sedan ner äggulorna och sockret.
Rör försiktigt ner bauileys och nötter i glassblandningen och ställ in skålen i kylen. Rör om ca en gång i timmen under de första timmarna. Det tar 5-7 timmar för glassen att bli kalr i frysen.
Resultatet är en väldigt smarrig kola-smakande glass med lite crunch i. Man kan skippa baileys och använda en yoghurt med till exempel jordgubbssmak och sen ha i hackade jorgubbar för lite tuggmotstånd. There is no end to the possibilities.
7 kommentarer:
Gudars, vad det låter gott! Det måste jag prova om det blir någon Baileys kvar efter sykollot. :)
Hej! Eftersom vi har likadana symaskiner och jag på sysidan snokat fram att du har en rynkfot till din så vill jag fråga var du köpt den och vad den kostade. Samt om det är bra förstås. Kram Jo
Måste pröva den någon gång!!
Jo, Min köpte jag på ebay och är _egentligen_ inte till min maskin, funkar fint ändå. Med frakt 160 kronor.
Magister, det ska du göra tycker jag! Helt klart värt mödan. :)
Ursäkta att jag är tråkig... Men minns du vad du sökte efter? Jag hittar "ruffler foot" men som passar till "low shank"-maskiner, och vad jag har förstått så är Annie en snap-onmodell?
JO, ingen fara! "Ruffler attachment" heter det. Ja de flesta vanliga maskiner är snap on och low shank hursomhelst, men du vet man kan ju skruva av den där grejen som man snäpper på pressarfötter på. Det är hur man fäster rynkapparater på de flesta maskiner. :)
Wow, miljoner tack för infon!
Skicka en kommentar