onsdag 13 januari 2010

Frivolitetsprojekt

Tatted choker
Det här är vad jag har pysslat med i helgen, framför avsnitt efter avsnitt av Doctor Who. Det är det första smyckesliknande frivolitetsprojektet jag gjort och jag tycker väl det blev bra. Det fåniga är att det inte är riktigt i min smak. Den är fin, bara inget jag skulle använda. Men den var väldigt trevlig att göra och bra övning för mina händer som inte lekt med frivolitetsskytteln på länge.

Jag vill göra ett liknande halsband, eller ska jag säga krage? För det jag vill göra är lite flådigare och större, den ska gå längre upp på halsen och den ska vara längre även nertill. Viktorianskt och överdådigt. Hela kragen ska vara utfylld av lite snirligare mönster, som nedre halvan på halsbandet. Kanske väva in massor av små svarta glaspärlor? Jag tror att den ska fästas med knappar i nacken. Vi får se. Jag har en känsla av att det projektet kommer att ta tid.
Reaktioner:

10 kommentarer:

Sandra sa...

jag avundas din kreativitet, eller ja, förmågan att göra något utav den! jag har hur mycket kreativitet som helst, men det är som att det sitter fast i huvudet och aldrig kommer längre.

Deliana sa...

Om du bara visste vilken liten del av alla mina idéer som jag faktiskt gör något av! Det är bara det att mitt huvud är så sprängfyllt av kreativitet och skaparlusta att även om det är en väldigt liten del av allt det som det blir något av, så ser det ändå mycket ut det jag gör.

Mopplan sa...

Vad tjusigt! Efter många misslyckade försök att fatta hur man slår frivoliteter hittade jag din blogg. Och vips, efter dina utsökta tutorials så har jag äntligen lärt mig. Tusen tack!

Deliana sa...

Mopplan, vad bra att min röriga tutorial var till hjälp! :)

Anonym sa...

Coolt, Viktorianskt ftw! Trevlig blogg du har annars Miss Deliana (eller är det kanske Miss Brown?)

/Mikael

Deliana sa...

Mikael, jag är både och. :) MissDeliana är mitt nätnick, Miss Brown är min otroligt långlivade karaktär i Call of Cthulhu som de tär hemskt synd om. :)

Julia sa...

Å! Shit vad snyggt - jag gillar verkligen nederdelen.

laverona sa...

jättesnygga frivoliteter må ja säga!! hur du med pärlorna som du satt i mitten, knyter du in dem eller syr du på dem efteråt? *nyfiken*

Deliana sa...

Laverona, pärlorna sätter jag dit medans jag fäster en ring i en picot. :)Jag drar alltså picoten genom pärloan först, innan jag fäster den.

Deliana sa...

Laverona, pärlorna sätter jag dit medans jag fäster en ring i en picot. :)Jag drar alltså picoten genom pärloan först, innan jag fäster den.