söndag 10 juli 2011

Lika men ändå så olika

Min aktivitetsersättning gick ut den sista maj. Det såg ganska mörkt ut ett tag, jag oroade mig mycket för att bli urförsäkrad men så blev det inte. Jag gjorde en ansökan om att få aktivitetsersättning på halvtid och den fick jag beviljad. Det innebär att från och med den första Juni 2011 är jag arbetsför på halvtid. Jag kunde inte vara med nöjd, det här är precis vad jag jobbat för under alla dessa år.

Det innebar ju dock att min praktik på Science Fiction Bokhandeln tog slut. Eftersom bokhandeln har så pass många anställda innan mig som har rätt att få fler timmar innan de kan anställa någon ny reguljärt så fanns det ingen plats för mig där, inte med regelbundet schema. Under juni månad hade jag en del jobb där ändå. Eftersom jag arrangerade en Star Wars-temadag (som för övrigt blev mycket lyckad) så lyckades jag skrapa ihop mina timmar under den månaden men faktum kvarstår: jag bor i Enköping. Om jag inte har en hel halvtid garanterad varje månad är det inte motiverat att betala 2400 kronor i månaden för det pendelkort jag skulle behöva.

Så jag sökte jobb och jag började i god tid innan min praktik var slut. I ett par månaders tid skickade jag ansökning på ansökning utan att få svar och mot slutet av juni började jag helt tappa hoppet. Det var då jag fick ett sms av min vän Henrik. Han undrade om jag ville vikariera på biblioteket. Jag skickade in en ansökan, gick på intervju och den första juli gjorde jag min första arbetsdag på Enköpings Bibliotek.

Hej. Jag heter Sanna och jag är biblioteksassistent.
Reaktioner:

5 kommentarer:

Camilla sa...

Så bra allt har löst sig för dig just nu. Grattis och lycka till i ditt nya liv som bibliotikarie.

Deliana sa...

Nå, allt har inte löst sig, men jag har i alla fall ett jobb i ett par månader fram,över. :)

Och jag är biblioteksassistent, inte bibliotekarie. Det är tydligen ett känsligt ämne det där bland biblioteksanställda, har jag hört!

Camilla sa...

En sak i taget, det är ju bra att det löst sig tillfälligt i alla fall.

Ursäkta misstaget. Jag är inte så noga med titlar och visste inte att det fanns olika folk på ett bibliotek. Alltid lär man sig något nytt :-)

mallis sa...

Kul att du fått ett jobb! Även om det bara är ett tag men ändå. Grattis!

manda sa...

vad skönt att det har löst sig så pass bra iaf :)