torsdag 13 november 2008

Ja må jag leva....

Jag fyller år snart, den 22:a November närmare bestämt. Jag vet att många av mina vänner läser den här bloggen och många vet kanske inte alls vad de ska köpa. Dessutom är det snart jul också. Förutom allt vanligt krimskrams som jag älskar finns det en del saker som jag faktiskt behöver. Trots att jag bott hemifrån så länge som jag har gjort finns det saker i mitt kök som fattas.


Saker som hör till köket som jag önskar mig är:
Mortel.
Martini-glas och gärna cocktail set med bland annat cl-mått.
En ny stekpanna, teflon, lite större modell.
3-liters-kastrull.
En rejäl och gärna snygg pajform.
Muffinsformar i silikon.
Kryddkvarnar, salt och peppar.
Garlic card.
Stektermometer.

Övrigt som jag önskar mig, både dyrt och billigt:
Sytråd i olika färger men framförallt svart. Jag är väldigt kliché på det viset.
Fina spetsar och band.
Allmänna dekorationstillbehör som spännen, knappar och blommor.
Presentkort på Ikea eller Bauhaus, ja håller på och gör om vardagsrummet.
Snygg ny vattenkokare, gärna i söt retrodesign och gräddvit eller turkos.
En ny damsugare.


Böcker!
Istället för att lista titlar här har jag knåpat ihop en önskelista med massor av böcker på Amazon. Beställ inte därifrån dock utan att komma ihåg att frakten kostar £3.99 per försändelse och £0.99 per bok utöver den första. Fördelen dock är att om ni beställer via min önskelista skickas det direkt hem till mig, väldigt praktiskt utifall att du bor en bit bort och inte kommer träffa mig på ett tag. Önskelistan finns här:
Reaktioner:

12 kommentarer:

winterbarn.blogg.se sa...

härlig och lång önskelista, perfekt! hoppas du mår bra, jag är ivrig och virrig.. kram.

Deliana sa...

Jag hade en trög start men nu mår jag toppen. Det är skönt att ah gjort något produktivt, dagen ljusnade ordentligtförst efter att jag gjort klart mitt lilla frivolitetshjärta :)

Kristoffer Lindh sa...

Att du inte önskar dig ett Microplane-rivjärn till köket tyder på att du antingen redan har ett eller inte vet vad det är. Förresten är kryddkvarn till kardemumman ett måste.

Deliana sa...

Kristoffer, det stämmer, aldrig hört talas om! Det måste jag kolla upp! Äsch jag är ju så hemsk att jag använder färdigmalen kardemumma ;)

Deliana sa...

Ok, nu har jag undersökt saken, ett riktigt Microplanerivjärn vore tusan inte så dumt! Men ack vilken prislapp! Jag river nog inte saker alls tillräckligt ofta för att det skulle vara rättvist. :)

Kristoffer Lindh sa...

Jag lovar, man kommer att riva typ hela tiden. Och anledningen till att man kör färdigmalen kardemumma är att man inte har någon kvarn till den... Du ser, perfekta presenter till just dig

Deliana sa...

Du har många bra poänger där Kristoffer. :)

Lillgull sa...

Min önskelista för julklappar håller just nu på att utvecklas. Jag har rynkapparaten nästan överst.
En bra sak att önska sig för dig som syr mycket är en sax-slip från obh nordica. Jag har en och den är grymt bra och superenkel att använda!! Man stoppar in saxbladen och klipper , och så slipar slipen själv...Jag har bra saxar, men med mycket användning så blir dom slöare och slöare.
Jag vill att mina tygsaxar ska gå genom tyget som om det var smör...Slipen gör jobbet!

Deliana sa...

En sax-slip är en bra sak men den enda saxer jag har som kan behöva slipas emellanåt är en gigantisk skräddarsax. Den är äldre än mig och den har funnit i min ägo i snart 10 år, jag har inte slipat den en enda gång och våga nog inte slipa den själv. Det kostar inte så mycket att lämna in den för slipning sägs det. SÅ mitt tips till dig istället är att du ska önska dig en rejäl skräddarsax! ;D

Trollis sa...

Du känner inte mig, men jag följer din blogg och gillar det du gör, och uppskattade ditt inlägg om adhd enormt.
Jag har en liten hög med spetsat som jag inte använder, så om du vågar ge ut din adress så skickar jag dem gärna till dig i födelsedagspresent :)

*niger* /Trollis~

Deliana sa...

Nejmen en tvånskeativ lajvare! Så härligt! Själv har jag inte varit ut på lajv sen Durnea 4 tror jag det var, för nästan 5 år sedan. Usch vad länge sen det låter! Ja vågar minsann ge ut adressen, jag mailar den till dig privat :)

Deliana sa...

Ehh fast det kräverj u att jag har din emailadress såklart!