tisdag 2 december 2008

Det första julkortet är sänt

Förra söndagen hängde jag upp en julstjärna i köksfönstret, igår tände jag mitt första adventsljus om dock end ag för sent och idag postade jag årets första julkort. Julen är här! Full panik, allt på en gång! Jag som var så kaxig med att jag var ute i så god tid, jag köpte min brors julklapp redan i oktober och allt. Nu är det redan 2:a December och alla julklapparna, utom min brors, är egentligen bara i planeringsstadiet. Pinsamt!

Jag har lyst med min frånvaro här i bloggen, jag vet, och det ber jag hemskt mycket om ursäkt för! Jag vet ju att ni är ett par stycken som kikar in här regelbundet och jag får dåligt samvete varje gång det går en dag utan att jag skriver något. Om det är till någon tröst sprudlar jag av kreativitet nog emellanåt för att skriva flera inlägg om dagen så det jämnar nog ut sig i slutändan. ;)

Under veckan som har gått har egentligen väldigt lite hänt. I torsdags åkte jag till Västerås med min vän bella (som iofs int åkte dit, hon bor ju där) och tygshoppade. Åtminstonde var tygshopping planen men när shoppingturen var slut hade jag en påse från New Yorker, en från Lagerhaus och en från Röda Korset. Det enda sömnadsrelaterade jag köpte var lite resårband och 10 cm av ett fint grönt tyg från Furulunds som jag bara har vaga planer för.

Anledningen till vår lilla shoppingtur var den att både jag och Bella ska åka på Das Boot på torsdag, en specialkryssning med goth/synth/alternative-tema och våra garderober känns inte helt lockande. Planen var att köpa tyg och sedan åka hem till mig och ha syjunta. Well vi shoppade ju, och vi åkte ju hem till mig men mycket till syjunta blev det inte. Bella sydde förvisso en söt liten hatt i svart sammet men jag låg mest på golvet och gäspade. Likväl var det väldigt mysigt.

I lördags hade jag födelsedagsfest av den lite stökigare varianten. Jag hade förberett snittar och snacks för nära 500 kronor och det var det värt. Det blev en väldigt lyckad fest. Jag hade monterat upp en dator i TV-rummet för att spela Ultrastar, PC-motsvarigheten till Singstar, och det var ju en hit. ALLA, utom kanske Jed, spelade och det var hur kul som helst. Klockan var 05.30 när de sista gästerna stack och jag är så sjukt tacksam för att inga grannar ringde och klagade.

Några dagar tidigare hade jag förberett grannarna inför festen med att sätta upp lappar i min port och porten brevid så att de kunde ringa mig direkt istället för polisen om vi behövde sänka volymen, men trots att vi härjade som galningar så ringdes det inte. Vilka grannar man har va? Helt underbart. Det var ju inte det att vi var stökiga egentligen, men när man är många på liten yta så blir det höljudt, det kommer man ju inte ifrån.

Jag lovade dyrt och hederligt att jag skulle ta bilder på de snittar och snacks jag gjort men jag glömde faktiskt bort det, det var lite väl stressigt där på lördagkvällen innan festen. Förlåt Hamstur, jag lovar att försöka ta bilder nästa gång!

Jag fick presenter också! Det var väldigt oväntat men kul. Massor av smarrgiga te-sorter fick jag av Carro och Cornelia, av Bella fick jag ett helt fantastiskt vackert band som jag sneglat på när vi var och shoppade i Västerås och av Line fick jag en fin tankebok, dvs en fin blank bok som jag ska fylla med mina egna tankar och funderingar. Bäst av allt var dock den jag redan visste att jag skulle få: Ett sprillans nytt nätaggregat från Jed. Nu är min dator så tyst så tyst och gör snällt som jag säger åt den att göra utan att gnälla. Det allra bästa med nätagget är nog den arga gorilla-logon som satt på både låda och aggregat. Det gick helt problemfritt att montera in det och jag kände mig nördstolt som minsann klarar sånt själv.

Så det är mer eller mindre vad som hänt under veckan som gått. Idag är det dags att stressa över symaskinen så jag har något nytt och fint att ha på mig på Das Boot. Jag köpte några meter tyll förra veckan och tänkte sy mig en ny tyllkjol och jag hittade lite stretchspets i mina tyggömmor som nog får bli en ny tröja med lite viktoriansk krage och självklart måste jag ju fixa nån söt huvudbonad som matchar också. Apråpå det fick jag hem lite fjädrar som jag beställt från ebay igår. Jag satt och lekte ett tag och insåg att det var busenkelt att skala fjädrarna sådär tjusigt som man ofta ser på fina hattar och en annan trevlig sak var att de går till viss mån att frisera med strykjärnet. Jag återkommer med rapport om hur det går med sömnaden mot kvällen. ;)

Sen en fundering: Jag har lite tankar på att göra en steg-för-steg foto-serie med skrivna instruktioner för hur man slår frivoliteter. Hur ser intresset ut för det? Om jag inte minns fel var det någon som frågade om lite tips för några veckor sedan? I allmänhet om ni har idéer på "tutorials" ni vill att jag ska göra så säg till, jag tycker det är väldigt roligt och det jag inte redan kan kan jag tänka mig att lära mig lite snabbt så jag kan visa hur det går till. ;)
Reaktioner:

5 kommentarer:

Anna sa...

Hej där, vilket vackert julkort!

Jag skulle gärna följa en tutorial i frivoliteter, särskilt om du börjar med lite shoppingtips någon vecka innan så man hinner förbereda sig.

Jed sa...

:{[ ]} <-- Angry Gorilla *rawr*

Tossa sa...

Jamen snittarna försvann ju bara poof. När hade du tänkt hinna fota dem? ;)

Deliana sa...

Anna, perfekt! Jag gör ett lite längre inlägg nu i veckan om Frivoliteter och material så sätter vi igång sen med instruktionerna lite senare :)

Jed, SILVER POWER

Tossa, ja jag menar ju det!

Monika sa...

Helt underbart vackert julkort.