måndag 2 februari 2009

Dan före dan.

Imorgon börjar jag då min arbetsträning/jobb på SF-bokhandeln. Jag har längtat efter det här väldigt länge nu. Med det sagt vill jag dock också säga att jag är både rädd och nervös. Det är otäckt att göra något nytt. Det blir minst sagt en stor omställning för mi, från att lalla runt här hemma mellan symaskinen och datorn till att åka till jobbet, jobba och åka hem. Nya rutiner.

Rädslan är en ganska liten del ändå när jag ser till det stora hela känslospektrumet kring det nya som ligger och väntar. Jag är spänd, glad och rastlös. Även om det här kan vara första steget neråt i en fruktansvärd spiral där jag slutar som arbetslös socialbidragstagare igen så kan det också vara mitt första steg till ett "riktigt" liv. Ett liv där jag tjänar mina egna pengar och gör någonting med mitt liv som jag trivs med. Ett liv med frihet.

Det största problemet i allt det här är att Försäkringskassan är inte så hemskt förtjusta i att jag pendlar till Stockholm, iom att det inte är billigt direkt. Jag tycker ju att det vore smidigast om jag kundeha ett pendlarkort med obegränsat antal resor i månaden, men det kostar ju 2300 kronor så det förstår man ju att de inte är så pigga på. Än så länge är det inte helt befogat heller i och med att jag jobbar bara 2 dagar i veckan. Så småningom blir det tre dagar, de tär jag säker på, och då måste de nog ställa upp med pendlarkortet.

Nu så ser jag till att spara tågkvitton bara så jag kan skicka in dom och få ersättning i efterhand. Det blir en självkostnad av 300 kronor i månaden hur jag än gör docvk, och det kan jag elva med, men just nu har jag fruktansvärt ont om pengar. Jag säljer saker på tradera för att ha råd med tågbiljetterna och mat och jag är så tacksam över att mina objekt faktiskt säljer. Hade det inte gått bra med tradera-auktionerna hade jag på riktigt inte haft råd att åka till jobbet. Pinsamt när man ändå har en ganska god månadsinkomst, i jämförelse med när jag gick på socialbidrag och levde på existensminimum. Men jag kämpar på. Det är bara första månaden det blir såhär, sedan kommer det i rullning med reseersättningen inbillar jag mig.

Men fy tusan vad jag är glad över att det är dags imorgon. Jag och min älskling ska laga god mat ikväll och packa min första matlåda. Jag känner en barnslig förtjusning i det. :) <3
Reaktioner:

5 kommentarer:

Anna sa...

Lycka till i morgon! Jag är nästan lite avis - SF-bokhandeln är en riktig godisaffär även om jag inte läser så mycket nu som jag gjorde innan sonen föddes.
Vet du förresten om sista delen i Sword of Truth har kommit i engelsk pocket än?

Lite häftigt också att du kan finansiera resorna med att sälja dina verk. Bra för självkänslan!

Deliana sa...

Jag har inte läst någon Terry Goodkind så jag ska erkänna att jag inte har koll på det, men fråga mig igen om en vecka, då lär jag ha bättre koll på vad som finns på bokhandeln i alla fall. ;)

Ja det känns nog lite häftigt att sälja mina saker för ett syfte så. Jag tänkte försöka fortsätta med det, så jag varje månad täckt min självkostnads-summa av 300 kronor för resorna i alla fall. :)

Karolina sa...

Wah! Lycka till imorgon! Jag tror det kommer bli fantastiskt bra :D När slutar du? :o Jag kanske hinner in om för att hälsa och peta på dig innan jag flyttar :D

Deliana sa...

Karolina, komma och hälsa på är nog ingen bra idé, mina första veckor kommer ju att handla så mycket om att lära mig hur allt funkar i butiken och jag räknar inte med att ha tid att umgås med folk medans jag jobbar. Vore det ett så stillsamt jobb skulle jag nog inte vilja vara där heller. ;) Jag slutar kvart över tre, men har fika-date strax därpå så vi hinner nog inte ses imorgon :/

ina sa...

jag önskar dig lycka till! härligt att du är positivt, det tror jag du kommer långt med.