lördag 14 mars 2009

Ut med det gamla och ut med lite till.

Stor garderobsrensning. Jag har gjort några mindre garderobsrensningar titt som tätt, men en riktigt ordentlig sådan har behövts länge. Högen på bilden ser kanske inte så imponerande ut, den kommer inte riktigt till sin rätt hur jag än gör med kameran. Det är ungefär halva innehållet i min garderob, det rör sig om en ganska vansinnig mängd kläder om man tänker på att jag faktiskt inte har så mycket kläder i garderoben till att börja med.

Det är väldigt förlösande och lugnande att göra den här typen av rensningar. Det känns på något sätt som att man rensar bort inte bara kläder utan även negativa energier från sin kropp och själ. Speciellt skönt känns det med tanke på att mycket av det jag rensat ut är sådant som sitter som ett tält på mig nu. Det känns lyxigt att slänga kläder för att det är för stort istället för att det är för litet. Det känns nytt för mig.

Jag kommer för övrigt inte att slänga särskillt mycket av det jag rensat ut. Jag är av den åsikt att det som går att återanvända ska återanvändas. Hade jag inte haft de sömnadskunskaper jag har hade jag kollat om mina vänner kunde ha användning för något i högen och sen skjutsa iväg resten till första bästa second hand-butik.

Det mesta i högen är toppar av olika slag. Just toppar är något jag sällan syr, mestadels för att det i allmänhet är billigare att köpa färdigsytt än att skapa själv och jag uppskattar ganska enkla toppar så det duger med vad som råkar finnas på H&M. Nu sitter jag ju här med massor av material i en stor hög på golvet så det är väl lika bra att försöka mig på att sy några toppar. Det kommer att bli intressant, jag tycker det är svårt att göra en välsittande överdel. Vi får se hur det går med det här.
Reaktioner:

4 kommentarer:

katafalk sa...

visst är det underbart att rensa och städa ut, jag städade min garderob i fredags natt och fick ut en svart sopsäck med saker som jag inte använder alls av olika anledningar :) det blir så mycket plats, plats att fylla med nya saker :D

Tossa sa...

Jag som hade tänkt att föreslå att du är med på nästa klädbytarkväll :)
Trevliga människor av olika kroppstyp som rotar igenom en hög med kläder och äter paj. Låter det inte lite bra ändå?

Deliana sa...

Tossa, visst gör det det men det är omständigare för mig än att bara sy om allt jag itne vill ha kvar. ;)

Jo sa...

Håller med dig, toppar, ironiskt nog de allra enklaste, verkar vara bland det svåraste man kan ta sig för med symaskinen... Du klarar det förstås galant tror jag. Lycka till!