onsdag 10 juni 2009

Geek cred and celebration

Idag kom SF-bokhandelns nyhetstidning ut. I den finns en kort text jag skrivit samt reklam för min amigurumi-workshop. Jag känner mig faktiskt lite fånigt lycklig över det här. För mig är det fett med geek cred hur vardagligt det än är med bokhandeln nu när jag jobbar där. Innerst inne är jag fortfarande den där 15-åriga flickan som klev in i butiken för första gången storögd med hakan i backen. Innerst inne, och ibland kommer det fram. (TITTA JAG HAR SKRIVIT SAKER I SF-BOKHANDELNS NYHETSTIDNING!) Jag firade faktiskt med att shoppa lite.

Först och främst shoppade jag på bokhandeln. "Property of Miskatonic University Metaphys. Ed" blev det bland annat. Man måste ju visa världen på nått sätt vilken lovecraft-tönt man ändå är. Vi har en hel del lovecraft-inspirerade t-shirtar på bokhandeln men den här är min favorit. 178 kronor kostade den, eller skulle ha kostat utan personalrabatt.

Sen blev det den här superfina tischan från Skelanimals med katten Kit och texten "Dead animals need love too". Jag har spanat på den ett tag men den var slut när jag väl fick för mig att köpa den så jag blev alldeles till mig när jag såg att det hängde en i t-shirt-stället just idag när jag fått skatteåterbäringen. 298 kronor kostar den i butiken, vilket jag normalt skulle anse vara llite väl mycket för en t-shirt men jag tycker att trycket är av bra kvalitet och den är sydd i ett väldigt skönt tunnt material.

Sen råkade jag ha vägarna förbi Sundbyberg och gick där förbi en Kodak-butik (på järnvägsgatan tror jag det var) som förutom att erbjuda tjänster för att framkalla bilder hade försäljning av söta små asiatiska figurer. Där kunde jag inte låta bli det här söta lilla mobilsmycket med Hello Kitty. 20 kronor kostade den. De hade en hel del söta små klistermärken, mobilsmycken och små vinylfigurer. Värt att kika in på om man ändå är i krokarna.
Reaktioner:

3 kommentarer:

Anna sa...

Grattis grattis! Förstår precis din känsla, så där uppspelt var jag också första gången mina ord kom i tryck. :)

Deliana sa...

Tack! Det är bara i en reklamtidning för företaget jag "jobbar" på egentligen liksom men. Ja. Liksom. Ändå. Du vet. :)

Violette sa...

Åh, den där fotobutiken i Sundbyberg känner jag igen. En liten gömd guldgruva. Dit tog jag Jon för att köpa Mudkipsen som gavs bort på Uppconinvigningen.